Hlavní obsah

Hasiči zachránili muže z hořící továrny

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Hasiči ve středu ráno zachránili v Lutíně na Olomoucku sedmačtyřicetiletého muže z výrobní haly akvárií v areálu zdejší společnosti Sigma, kterou zachvátil požár. Muž zde přespával.

Článek

„Jednalo se o zaměstnance,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková s tím, že hořet začalo v půl páté ráno.

„Vzplanul uskladněný materiál. Poškozen byl plášť budovy a požár zničil i střešní konstrukci,“ informoval Právo operační důstojník hasičů v Olomouci.

„Muže, který byl v době vzniku požáru v objektu, jsme napojili na umělou plicní ventilaci a převezli v umělém spánku do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jeho stav byl vážný,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

„Pacient se nadýchal zplodin z hoření. Umístěn byla na kliniku anesteziologie a resuscitace. Jeho stav je stabilizovaný, nicméně i nadále vážný,“ konstatoval mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

„Předběžná škoda, která vznikla při požáru, je předběžně odhadována na více než 20 miliónů korun. Příčiny jeho vzniku jsou dosud předmětem šetření,“ dodala olomoucká policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám