Hlavní obsah

Opilec vylezl na sochu svatého Václava a při slézání se zřítil

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Opilý cizinec vylezl v noci na středu po třetí hodině na sochu svatého Václava na pražském Václavském náměstí. Muž z Moldavska dolů nechtěl, když si to rozmyslel, uklouzla mu noha a zřítil se z několikametrové výšky na zem.

Článek

„Muž byl nahoře na podstavci a odmítal slézt dolů. Nakonec se vyšplhal až na sochu koně, na kterého si sedl a zapálil si cigaretu. Byl zjevně pod vlivem alkoholu a naprosto odmítal spolupracovat,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Z bezpečnostních důvodů hasiči přistavili plošinu, na které byl i policista, a přiblížili se k němu asi na metr. Po zhruba půl hodině si muž své jednání rozmyslel a kolem půl čtvrté začal pomalu slézat.

„Přitom mu ale uklouzla noha a on se z několikametrové výšky zřítil dolů. Utrpěl četné zlomeniny končetin a skončil v nemocnici. Následně se musel podrobit operaci a zůstal zde v hospitalizaci,“ doplnila Miklíková.

Jednání čtyřiadvacetiletého cizince policisté po konzultaci se státním zastupcem vyhodnotili jako přestupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám