Hlavní obsah

Policie obvinila muže, jehož syn se utopil v akvaparku v Čestlicích

– Čestlice
Novinky, ČTK, Petr Nový

Za lednové utonutí čtyřletého chlapce v čestlickém akvaparku může podle policie jeho otec. Kriminalisté ho obvinili z nedbalostního trestného činu.

Foto: Michal Kamaryt , ČTK

Akvapark v Čestlicích

Článek

"Policisté nezjistili zavinění u plavčíků ani ze strany akvaparku. Cedule umístěné u atrakcí jsou naprosto dostačující a převyšují standard," uvedla mluvčí policie na Praze - venkov Štěpánka Zatloukalová.

Otec si měl podle kriminalistů chlapce lépe hlídat. Muž z Plzně byl podle Zatloukalové v akvaparku dohromady se třemi dětmi.

Nešťastná událost se stala v polovině ledna. Po příjezdu záchranářů byl hoch v bezvědomí a nedýchal. Po obnovení základních životních funkcí musel být ve vážném stavu převezen do Fakultní nemocnice v Motole. V nemocnici ale následně zemřel.

Akvapark pravidelně pořádá speciální akce pro děti. Velmi často ho navštěvují mateřské a základní školy nejen z Prahy a Středočeského kraje. Aquapalace Praha nijak neomezuje vstup dětí do areálu, nicméně děti do 12 let musejí být pod dozorem rodičů.

Reklama

Související témata:

Související články

Čtyřletý chlapec se topil v akvaparku

Čtyřletý chlapec se v sobotu večer topil v akvaparku v Čestlicích u Prahy. Když na místo dorazili záchranáři, byl v bezvědomí a nedýchal. Sanita ho ve vážném...

Výběr článků

Načítám