Hlavní obsah

Řidič předjížděl po chodníku, naboural semafor a několik aut

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tři auta poškodil v pondělí odpoledne v centru Ostravy řidič dodávky Peugeot, když vozidla stojící v křižovatce Českobratrské ulice a Sokolské třídy předjížděl po chodníku. Vzápětí dodávka narazila do semaforu. A seznam hříchů podivného řidiče je možná podle policie ještě delší.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž byl podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové zadržen, policie prověřuje i případnou souvislost s dalšími dvěma dnešními nehodami, které se předtím staly na jiných místech v centrálním ostravském obvodu a byla při nich poškozena další tři vozidla.

„Podezřelý řidič dodávky pravděpodobně chtěl vozidla stojící v křižovatce na červenou předjet po chodníku, tři přitom poškodil, dodávka následně narazila do semaforu. Vozidlo zůstalo stát v křižovatce, muž z něj měl podle svědků vyběhnout a pokusit se nějakým způsobem kontaktovat řidiče dalších dvou vozidel v křižovatce,“ popsala Holčáková s tím, že do jednoho z vozidel se podle svědků snažil vniknout.

„Nicméně tato vozidla - bílá Škoda Octavia a černý džíp - z místa odjela,“ doplnila. Jak dále řekla, agresivního řidiče dodávky zpacifikovali a zadrželi policista, který byl v jednom z nabouraných vozidel, a náhodný chodec.

„Na pomoc jim přiběhli kriminalisté, stalo se to totiž před budovou krajského ředitelství policie. Podezřelý muž byl zadržen, nyní probíhají úkony prověřování. Vozidlo užíval neoprávněně, dodávka figurovala v celostátním systému pátrání,“ řekla Holčáková. „Zda řídil pod vlivem nějaké návykové látky, ukáže odborné zkoumání,“ doplnila.

Policisté současně prověřují možnou souvislost s dalšími dvěma nehodami v centru Ostravy, které se krátce předtím staly v ulicích Nádražní a Přívozské.

Policistům by pomohly informace svědků, zejména řidičů bílé octavie a černého džípu, a také muže, který policistovi pomáhal se zadržením řidiče dodávky. „Žádáme tyto, ale i další svědky, aby se přihlásili na linku 158,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám