Hlavní obsah

Zloději v noci vykradli zámek Orlík patřící Schwarzenbergům

Právo, Novinky, Petr Nový, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Neznámí zloději vykradli v noci na pondělí jihočeský zámek Orlík, který patří rodu Schwarzenbergů. Podle informací policie byly ukradeny zejména historické exponáty, lupiči utekli.

S kamerou na cestách - Orlík - Zámek OrlíkVideo: Miroslav Šára, Právo

 
Článek

Policisté pátrají po zlodějích, kteří se v noci na pondělí vloupali do zámku Orlík na Písecku. V památce, která patří předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi, kradli historické zbraně. Někdo je však vyrušil, ale i tak utekli s lupem za několik set tisíc korun.

„Zatím mohu potvrdit pouze to, že se do zámku vloupali zloději a že byli vyrušeni. Krádež nám nahlásila bezpečnostní agentura. Podle všeho šli po historických sečných zbraní a několik z nich odnesli. Škodu zatím vyčíslenou nemáme,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Poznamenal, že kriminalisté jsou ještě na místě. „Počítám, že první ucelené informace budeme mít až v úterý ráno,“ doplnil Matzner. Podle informací Práva sebrali zloději historické zbraně za několik set tisíc korun.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg Právu řekl, že zatím není o škodě, kterou mu zloději způsobili, informován.

„Pouze vím, že se tam někdo vloupal. Zatím jsem ještě na Orlíku nebyl. Jedná se o první takový pokus. Dobře vím, že v České republice jsou krádeže dost početným trestným činem a nyní se to tedy dotklo i mě,“ konstatoval Schwarzenberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám