Hlavní obsah

Těhotnou přítelkyni muž svázal a zmlátil opaskem

Právo, Pavel Karban
Opava

Jako smyslů zbavený se choval šestatřicetiletý muž z Opavy. Nejprve svázal těhotnou dvacetiletou přítelkyni a pak ji zbil opaskem. Kriminalisté již muže stíhají kvůli ublížení na zdraví a omezování osobní svobody.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mladá žena je v 16. týdnu těhotenství. Přesto na ni přítel ve středu 7. dubna asi hodinu a půl před půlnocí v přízemním bytě domu v Pekařské ulici v Opavě zaútočil.

„Družku svázal a poté ji opakovaně bil opaskem do obličeje,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský s tím, že útočník způsobil ženě mnohočetné zhmožděniny v obličeji, naštěstí bez zlomenin. „Ženu pak nechal svázanou ležet na zemi ve společném bytě a šel spát.“

Zraněné se v průběhu noci podařilo z bytu odplazit na chodbu domu, kde ji okolo půl páté ráno našla jednačtyřicetiletá žena.

„Ještě v ranních hodinách byl muž zadržen, se souhlasem státní zástupkyně byl ale propuštěn na svobodu,“ dodal policejní mluvčí. Upozornil na fakt, že mladá žena využila svého práva, když nedala souhlas s trestním stíhání svého druha.

„Věc je přesto nadále v šetření ze strany opavských policistů, kteří zkoumají a prošetřují další okolnosti celého případu,“ poukázal Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám