Hlavní obsah

Na Opavsku se spolu chtěli upálit 15letý chlapec a 49letý muž

– Žimrovice • Aktualizováno
Právo, Pavel Karban

Skoncovat se životem chtěl v pátek odpoledne na Opavsku patnáctiletý chlapec. Spolu s ním se chtěl podle informací policie upálit i jeho známý ve věku 49 let.. Oba skončili v nemocnici. Chlapec má jen lehké popáleniny, stav staršího muže je kritický. Pomoci se oba bránili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu policisty informovala okolo 17. hodiny žena. „Volala na bezplatnou linku tísňového volání, že před chvílí měla podivný telefonát od syna, který se údajně nachází někde v lesích poblíže obcí Žimrovice a Benkovice. Údajně ženě řekl, že chce společně se svým známým spáchat sebevraždu,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Podle něj žena při telefonátu plakala a nebylo zřejmé, co vše k záležitosti ví a co se vlastně děje. Proto za ní vyrazila policejní hlídka. „Ve stejné chvíli vyjeli do Žimrovic a Benkovic a okolních lesů policisté z Hradce nad Moravicí.“

Zhruba dvacet minut po ženině telefonátu dostala policie informaci od jednoho z obyvatel Žimrovic, že vidí požár u starého včelína. „Po přesném určení místa se jako první na místo dostavili hradečtí policisté. Ti na místě uviděli dva ohořelé muže. Byli při vědomí, starší z nich, zhruba padesátiletý, byl ve špatném zdravotním stavu. Mladší z mužů byl v relativně lepším stavu,“ informoval Černohorský s tím, že na místo požáru vyrazili také hasiči a zdravotníci. „V této chvíli vše prošetřujeme,“ dodal policejní mluvčí.

Starší muž je v kritickém stavu

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla vyjely na místo požáru dvě posádky s lékařem. „Starší pacient, devětačtyřicetiletý muž, utrpěl vážné popáleniny druhého a třetího stupně na zhruba padesáti procentech těla. Druhý, mladší pacient, má podle sdělení lékaře popáleniny odpovídající středně těžšímu stavu. Oba byli při příjezdu záchranářů při vědomí, po prvotním ošetření byli letecky transportováni na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl Humpl.

Mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný Právu řekl, že mladík má popáleniny na 10 procentech těla, zato starší muž je v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám