Hlavní obsah

V romském domě v Opavě našli další, už třetí zápalnou láhev

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Nálezem další zápalné láhve v domě obývaném Romy se zabývají opavští kriminalisté. Obyvatelé domu v Rybářské ulici, na jehož chodbu někdo před Velikoncemi vhodil dvě zápalné láhve, totiž v domě ve čtvrtek odpoledne objevili další stejnou láhev – tentokrát v pokoji jednoho z tamních neobývaných bytů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Zatím vše nasvědčuje tomu, že třetí láhev se v domě nacházela už o víkendu, jen se o ní zatím nevědělo.

„Láhev podle prvních informací obsahovala stejnou tekutinu jako lahve, které byly nalezeny už v sobotu. Nacházela se v pokoji neobydleného bytu, ve kterém jsou trvale otevřená okna,“ dodala mluvčí.

Jak Právo informovalo, neznámí pachatelé vhodili lahve do domu v noci na neděli. Jedna z dvou lahví, nalezených na chodbě v sobotu, se rozbila. Třetí láhev, nalezená ve čtvrtek, měla ohořelý knot, po dopadu do místnosti se ale nerozbila.

V domě žije několik romských rodin. Policisté spolu s kriminalisty a chemiky zkoumají případ jako pokus o obecné ohrožení. Láhve s vazkou tekutinou, připomínající olej, odeslali policisté k expertíze, její oficiální výsledky zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám