Hlavní obsah

Otec, který na lovu zastřelil syna, nebude potrestán

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Čtyřiapadesátiletý muž, který nese vinu za tragickou smrt svého 13letého syna, nebude potrestán. Chlapce loni v září při lovu holubů nešťastnou náhodou zastřelil. K události došlo na slunečnicovém poli mezi obcemi Hoříkovice a Týnec na jižním Plzeňsku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policie muže obvinila z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Před soud ale nepůjde. „Soudkyně jeho trestní stíhání podmíněně zastavila. Pro tento postup jsou splněny všechny zákonné podmínky jako například trestní sazba do pěti let, doznání nebo projevená lítost,“ řekl ve čtvrtek Právu šéf Okresního státního zastupitelství Plzeň-jih Zdeněk Slepička.

Zkušební dobu stanovila soudkyně na 20 měsíců. „Pokud by se v podmínce dopustil jakéhokoliv protiprávního jednání, byť i přestupku, trestní stíhání bude pokračovat. V opačném případě se na takovou osobu, která se osvědčí, hledí jako na netrestanou a má čistý trestní rejstřík,“ vysvětlil Slepička.

Hoch vstoupil před ústí hlavně brokové lovecké zbraně právě v momentě, když otec vystřelil na prolétající holuby. „Střela ho zasáhla přímo do hlavy, na místě zemřel,“ řekl mluvčí policie Libor Pilař.

Dechová zkouška vyloučila u střelce alkohol. Policisté zajistili dvě střelné brokové zbraně, které odeslali na balistickou a daktyloskopickou expertízu. Ta podle Pilaře potvrdila, že k události došlo skutečně nešťastnou náhodou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám