Hlavní obsah

Nehody motorkářů si vyžádaly dvě oběti

Liberec/Bohumín
Aktualizováno

Dvě oběti si vyžádaly o víkendu nehody motocyklistů v České republice. V Bohumíně na Karvinsku zemřel v neděli po střetu s osobním automobilem osmapadesátiletý řidič motocyklu. Na křižovatce nedal přednost. Už v sobotu zahynul spolujezdec na motorce v Liberci.

Článek

V Bohumíně nedal osmapadesátiletý motocyklista kolem půl čtvrté přednost přijíždějícímu autu, řekl karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus. „Motorkář svým zraněním na místě podlehl,“ upřesnil. Motorkář jel sám, stejně jako pětapadesátiletá řidička osobního vozidla. Ta z nehody vyvázla bez zranění, policisté u ní vyloučili požití alkoholu před jízdou.

V Liberci řídil motorku podnapilý

V Liberci přišel o život sedmatřicetiletý spolujezdec, když opilý řidič motocyklu nezvládl svůj stroj a havaroval. "Devětatřicetiletý muž, který motorku řídil, utrpěl lehké zranění. Policisté mu naměřili 3,3 promile alkoholu," řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Nehoda se stala v sobotu večer v Sokolské ulici. Motocykl skončil po pádu pod automobilem. Spolujezdec byl s těžkými zraněními převezen do liberecké nemocnice, kde zemřel.

Případ již převzala kriminální policie, řidiče vyšetřuje pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám