Hlavní obsah

Žena zbila soudní úřednici, prý jí sváděla manžela

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

S přeraženým nosem a krvavými šrámy v obličeji musela v pondělí po poledni opustit své pracoviště jedna z vedoucích úřednic klatovského okresního soudu. Přímo v soudní budově si na ni došlápla jiná žena.

Článek

Ztloukla ji  téměř až do bezvědomí. A důvod? Prý jí sváděla manžela. Případ už vyšetřuje policie.

Útočnicí je podle informací Práva manželka příslušníka justiční stráže, který u soudu slouží.

„Ten den za ním přišla do práce. Když se po něm sháněla u vchodu, jeho kolega ji poslal do patra, že je v některé z kanceláří. Žena šla už najisto, zřejmě něco tušila. Načapala ho právě v přítomnosti úřednice,“ popisovala Právu začátek dramatu známá napadené ženy, která má o aféře detailní informace a hovořit byla ochotna pouze pod podmínkou zachování anonymity.

Schovala se před ní na toaletu

Podle ní se úřednice před zuřící manželkou schovala na toaletu. Tam také došlo k pranici, které předcházel křik a nadávky. „Ta holka byla úplně dobitá. V jednu chvíli dokonce na chvilku zkolabovala. Celý obličej měla od krve. Kolegyně jí hned odvedla na ošetření k lékaři a potom na polici, kde podala trestní oznámení,“ pokračovala žena.

„Justičák se jen koukal a nevěděl,koho se má vlastně zastat,“ dodala.

Zbitá úřednice už je zpátky v práci. Celou záležitost ale nechtěla komentovat. „Nezlobte se, nemám chuť se k tomu jakkoliv vyjadřovat,“ řekla drobná, malá blondýnka, v jejímž obličeji jsou ještě po pěti dnech patrné stopy po zápase.

Komentáře se zdržel i mluvčí soudu Jaromír Veselý. „Dokud celou věc neuzavře policie, tak o tom nebudeme mluvit,“ sdělil Veselý.

Policisté jsou ve vyšetřování zatím na začátku. „Šetříme fyzické napadení mezi dvěma ženami, ke kterému došlo v budově zdejšího soudu. Prozatím jsme to jednání posoudili jako přestupek. Není ale vyloučeno, že až dostaneme lékařskou zprávu, může dojít k překvalifikování na trestný čin,“ konstatovala mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Právo dále zjistilo, že velitel klatovské justiční stráže o incidentu nepodal žádné hlášení nadřízeným, tak jak mu to při těchto mimořádných událostech ukládají předpisy.

„Podle našich informací nebyl u incidentu přítomen žádný člen justiční stráže a ani nebyl zavolán nikdo z justiční stráže k zásahu,“ uvedla Jana Bartošová z ředitelství plzeňské věznice, pod kterou justiční stráž spadá. To podle ní vysvětluje, proč nedostali na stůl hlášení o mimořádné události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám