Hlavní obsah

Za tři hodiny muž přepadl pět žen, jednu připravil o čtyři zuby

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Pouze necelé tři hodiny stačily jednatřicetiletému recidivistovi k přepadení pěti žen v ulicích Havířova. Jedna z jeho obětí přišla o čtyři zuby. Krátce po loupeživém řádění se policistům podařilo lupiče zadržet. Nyní mu hrozí až deset let vězení.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Série loupeží začala ve středu večer v Rodinné ulici v místní části Bludovice. Muž si vyhlédl 73letou důchodkyni, kterou zezadu udeřil pěstí, a když upadla na zem, vytrhnul jí kabelku a utekl.

Jen o pár minut později v ulici E. Krásnohorské stejným způsobem poslal k zemi 67letou ženu. „Napadená vstala a ještě darebáka kopla do nohy, ten jí kopnul do žeber. Ani poté se mu nepodařilo kabelky zmocnit a utekl,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Jeho agresivita stoupala, tentokrát mířily údery pěstí do obličeje. Fyzickým útokem seniorka přišla o čtyři zuby.
mluvčí policie

Nejhůře dopadla další 76letá seniorka, na kterou se vrhnul asi po hodině od prvních dvou útoků. „Jeho agresivita stoupala, tentokrát mířily údery pěstí do obličeje. Fyzickým útokem seniorka přišla o čtyři zuby,“ dodala mluvčí.

Řádění násilníka v ulicích Havířova ale stále nebylo u konce. V ulici Tajovského úderem pěstí do obličeje překvapil i 24letou mladou ženu. Sebral jí florbalovou hokejku, kterou ji praštil po hlavě a pak utekl s jejím batohem. Pachatelova čtvrtá oběť utrpěla oděrky a po útoku má bolesti hlavy a žeber.

Hrozba až desetiletého vězení

Pátá oběť, 51letá žena, přišla také o kabelku a má poraněný nos, zhmožděný ret a odřeniny na nohou. „Na základě získaných indicií násilníka zadržel kriminalista havířovské kriminálky společně se svým kolegou. Ve čtvrtek bylo proti muži zahájeno trestní stíhání ze zločinu loupeže,“ dodala mluvčí. Obviněnému hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám