Hlavní obsah

Zasahující pražské policistce přiložil útočník k hlavě zbraň

Novinky, Petr Nový
Praha

Až šestileté vězení hrozí 57letému muži, který v úterý v opilosti přiložil zbraň k hlavě zasahující pražské policistky. Ta neváhala a hrozbu spolu s kolegou odvrátila. Přestože se nakonec ukázalo, že se jednalo jen o plastovou atrapu, prokázala policistka velkou statečnost a duchapřítomnost.

Článek

Hlídka policie z Hostivaře byla v úterý v podvečer vyslána k incidentu muže a ženy v ulici Podle Trati. Podnapilý muž tam vulgárně i fyzicky napadal o tři roky starší ženu. „Několikrát ji udeřil do oblasti trupu a nakonec jí přiložil střelnou zbraň k hlavě s výhrůžkou, že ji usmrtí,“ řekla mluvčí policie Eva Miklíková.

V jedné chvíli vytáhl zpoza pasu střelnou zbraň a přiložil ji k hlavě policistky.
mluvčí policie Eva Miklíková

Muž na výzvy policejní hlídky nereagoval a svou agresi nasměroval k policistům. Přitom držel v ruce lopatu a snažil se dvojici vystrnadit z pozemku. Jeho agresivita se neustále stupňovala.

„V jedné chvíli vytáhl zpoza pasu střelnou zbraň a přiložil ji k hlavě policistky. Ta zareagovala okamžitě. Zbraň uchopila za hlaveň a závěr a ve snaze zabránit případnému výstřelu se ji snažila muži vytrhnout,“ popsala dramatický okamžik Miklíková.

Plastová atrapa pistole

S kolegou se jí nakonec podařilo násilníka přemoci, na zemi pak muže spoutali. „Zbraň policisté zajistili. Přestože se ukázalo, že jde o plastovou atrapu pistole, prokázala policistka velkou dávku odvahy a statečnosti, když duchapřítomně proti pachateli zakročila,“ uzavřela Miklíková.

Po vystřízlivění byl zadržený muž obviněn z trestných činů nebezpečné vyhrožování, násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Skončil v policejní cele s podnětem státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám