Hlavní obsah

Kříženci pitbulteriérů zaútočili na cyklistku

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dva agresivní psi napadli a pokousali ve středu dopoledne čtyřiaosmdesátiletou cyklistku, jedoucí v Hradci Králové v oblasti Kociánovice na Slezském Předměstí. Mluvčí městské policie Eva Čížková ve čtvrtek uvedla, že vystrašené ženě se podařilo ujet až poté, co kolem projížděla jiná cyklistka, na kterou psi obrátili svoji pozornost.

Článek

„Starší ženě způsobili zranění na noze, které si vyžádalo lékařské ošetření. Hlídce městských strážníků se poté podařilo volně pobíhající křížence pitbulteriérů nalézt,“ doplnila Čížková.

Psi na hlídku okamžitě zaútočili. Na odchyt těchto agresivních zvířat proto byla použita foukačka s uspávací látkou. Následně psovod psy převezl do útulku.

„Až se pro zvířata dostaví majitel, bude městská policie vyrozuměna. Majitel bude muset zajistit veterinárním vyšetření svých psů, bude se také řešit jeho přestupek,“ dodala mluvčí strážníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám