Hlavní obsah

Vietnamci vezli kolegovi šampon s pervitinem

Právo, miv
Břeclav

Důslednost se vyplatila policistům z cizinecké policie, když předposlední březnový den kontrolovali balík, kterým dva Vietnamci chtěli potěšit svého kamaráda, umístěného v Zařízení pro zajištění cizinců Poštorná na okraji stejnojmenné části Břeclavi.

Článek

Vietnamci dorazili do zařízení obtěžkaní balíkem pro svého kamaráda. Neobsahoval však jen přilepšení pro cizince, ale i ilegální bonus.

„Balík byl regulérně zkontrolován detektorem kovu. Policista při kontrole zaznamenal pozitivní nález u šamponu na vlasy. Při přelití obsahu byl nalezen smotek alobalu v igelitu, uvnitř kterého byl nalezen malý igelitový sáček s bílým práškem,“ uvedla mluvčí brněnského ředitelství cizinecké policie Dana Krejčí.

Nezvyklá složka šamponu se dostala do rukou odborníků. Už ale první orientační test napověděl, čím chtěli Vietnamci zpříjemnit muži pobyt v zařízení. Metamfetamin, známý jako pervitin, rozhodně nepatří mezi povolené látky. Případ si proto převzali břeclavští kriminalisté.

„V tuto chvíli čekáme na výsledek odborné expertízy, která přesně prokáže složení zajištěné látky. Stanovisko experta je potřebné pro rozhodnutí o dalším postupu v šetření případu,“ řekla Právu ve čtvrtek mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám