Hlavní obsah

Muž v Ostravě pobodal vlastního otce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zřejmě kvůli dlouhodobým neshodám chtěl šestatřicetiletý muž z Ostravy zabít v noci z pondělí na úterý svého třiašedesátiletého otce. Napadl ho proto nožem a zasadil mu několik ran. Policisté již útočníka obvinili z pokusu o vraždu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V úterý 30. března přišel po sedmé hodině ranní na jedno policejní obvodní oddělení v Ostravě neznámý muž. Byl celý od krve. Policisté mu poskytli první pomoc a odvezli ho do nemocnice,“ popsala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že muž měl rány po téměř celém těle.

Otec vyšetřovatelům řekl, že ho syn napadl přímo v bytě. „Z průběhu vyšetřování je prozatím možné sdělit, že syn měl otce napadnout v pondělí v nočních hodinách. Zaútočil na něj nožem a způsobil mu bodné a řezné rány. Poškozený zamířil do nemocnice až druhý den ráno, přičemž chtěl ještě před tím vše nahlásit na policii,“ informovala.

Ještě během úterního dopoledne policisté útočníka zadrželi a posléze obvinili z pokusu o vraždu. „Obviněný vypovídal. Policisté však budou ve vyšetřování i nadále pokračovat. Zadali k vypracování několik znaleckých posudků a dalších odborných zkoumání. Je totiž potřeba zjistit, zda se skutek odehrál tak, jak popisuje poškozený nebo obviněný,“ dodala Štětínská s tím, že kriminalisté prověřují i několik motivů pachatele.

„V této chvíli se jako jedním z pravděpodobných motivů jeví dlouhodobé neshody mezi synem a otcem,“ doplnila.

Policisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám