Hlavní obsah

Hromadná nehoda šesti aut zablokovala tah z Brna na Svitavy

Novinky, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Hustá čtvrteční ranní mlha stojí s největší pravděpodobností za hromadnou nehodou šesti osobních aut u Krhova na Blanensku. Bouračka na několik desítek minut zcela zablokovala hlavní tah 1/43 z Brna na Svitavy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Hlavní příčinou nehody byla zřejmě špatná viditelnost v mlze.

Článek

V obou směrech se okamžitě vytvořily několikakilometrové kolony, někteří řidiči se snažili prokličkovat po okresních silnicích. V koloně se při prudkém dobržďování stala navíc další nehoda.

„Jel jsem a zničehonic jsem před sebou uviděl stojící auto s károu. Okamžitě jsem brzdil, ale už bylo pozdě. V té mlze nevidíte dost dobře, jestli auto před vámi jede nebo stojí. Asi jsem to měl raději strhnout do příkopu,“ přemítal na místě nehody jeden z řidičů.

Jeho auto narazilo do stojícího vozu s přívěsem, ten se nárazem vychýlil do protisměru, kde do něj narazil projíždějící pick up, který skončil v poli. Jeho řidič měl štěstí, že auto neskončilo na střeše. Další tři protijedoucí auta prudce brzdila a narazila do sebe. Nikomu se naštěstí nic vážnějšího nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám