Hlavní obsah

V Ostravě hořelo auto starosty městského obvodu

Právo, Milan Freiberg
Ostrava

V Ostravě v úterý odpoledne hořelo auto starosty městského obvodu Ostrava-Jih Karla Sibinského (ČSSD). Podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové policie nevylučuje ani úmyslné zapálení. Škoda, která na autě vznikla, se pohybuje okolo 100 tisíc korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„V současné době skutek prověřujeme. Podle první verze by mohlo jít o technickou závadu na elektroinstalaci, kvůli které se auto vzňalo,“ doplnila Holčáková. Druhou verzí podle ní může být úmyslné zapálení. „Kolem vozidla byl zjištěn pohyb neznámého muže, který s něčím manipuloval,“ doplnila s tím, že pachatel mohl auto polít neznámou tekutinou a tu pak následně zapálit.

Starosta Sibinský potvrdil, že se jednalo o služební vůz, který užívá. Policie podle něj auto odtáhla k expertíze, která určí, zda na autě byla závada na elektroinstalaci či bylo úmyslně zapáleno. Sibinský také potvrdil, že má informace o tom, že na místě se pohyboval neznámý muž, kterého svědci viděli manipulovat s kapotou vozu.

„Vedle auta se také našla plastová láhev se zbytky benzínu,“ řekl Právu Sibinský s tím, že mohlo ale jít jen o souhru náhod. Není si ale vědom toho, že by byl někomu trnem v oku. „Není to o tom, že by mi někdy vyhrožoval,“ dodal. Navíc auto podle něj stálo na místě, kde obvykle nestojí. „Nespojuji to se svou osobou,“ řekl Sibinský k variantě případného úmyslného zapálení vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám