Hlavní obsah

Řidič v Sokolově chladnokrevně čtyřmi ranami zastřelil muže na ulici

Právo, ČTK, Martin Polák
Sokolov
Aktualizováno

V Sokolově se v úterý dopoledne střílelo v ulici Švabinského. Podle policie došlo ke střelbě mezi dvěma muži, jeden z nich zůstal na místě mrtev. Podle svědka střílel řidič technických služeb, který muže na ulici doslova "popravil". Policie pravděpodobného střelce zadržela.

Článek

„Policisté na místě zadrželi pravděpodobného pachatele, rovněž zajistili střelnou zbraň,“ řekla Právu policejní mluvčí Andrea Kávová.

Podle svědka události řidič nákladního vozu technických služeb po předchozí hádce přímo na ulici vytáhl z kabiny auta pistoli a chladnokrevně muže čtyřmi ranami zastřelil. "Byla to poprava," řekl svědek, jenž událost viděl z okna.

Foto: Martin Polák, Právo

Policista hlídá místo činu.

„Viděl jsem, jak se boxovali. Padaly velké pěsti a rány. Ten jeden pak najednou odběhl. Po chvíli jsem zahlédl, jak má nataženou paži s pistolí a padla první střela, chvilku byla odmlka, asi minul. Ten druhý se asi chtěl schovat za zadek auta, ale on si ho nadběhl a pálil. Bylo to jako poprava,“ popsal novinářům Pavel Marci, který se na střelbu díval z okna paneláku.

Foto: Martin Polák, Právo

Mrtvé tělo leželo přikryté na ulici.

„Zazněly tři rány. Střelec k němu pak přišel a počtvrté vystřelil, chvíli na něj koukal, kopnul do něj a odešel,“ pokračoval svědek.

Foto: Martin Polák, Právo

Vůz technických služeb, jehož řidič měl střílet.

Podle něj se pak řidič vrátil a na svou oběť vykřikl "vstávej".

„Pak vytáhl mobil a někam volal. Mezitím jsem ale volal policii,“ doplnil Marci.

Ředitel technických služeb Sotes Pavel Dlouhý Právu řekl, že muž u firmy pracoval přibližně jeden rok jako řidič. „Nebyl problémový, alespoň jsem o tom neslyšel,“ poznamenal ředitel. Do Švabinského ulice podle něj vyjel spravovat výtluky po zimě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám