Hlavní obsah

Za tragické utonutí chlapce zatím nebyl nikdo obviněn

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Vestec

Za tragické nedělní utonutí téměř tříletého chlapce v Novém Vestci nedaleko Prahy zatím policie nikoho neobvinila. K tragédii došlo v neděli odpoledne, kdy přišla matka se svým malým synem na návštěvu k rodičům do jejich rodinného domu v Novém Vestci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Dítě nechali na zahradě, kde si samo bez dozoru hrálo. Chlapec tam spadl do zahradního bazénku,“ řekla Právu mluvčí policie Markéta Johnová.

Svých třetích narozenin, které by slavil v dubnu, se už hoch nedožil. „Po vytažení z vody byl v bezvědomí a nedýchal. Za asistence operátorky na telefonní lince začala rodina s resuscitací, záchranáři v ní pak po příjezdu pokračovali a dítě připojili na plicní ventilaci,“ popsala pokus o záchranu mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Dítě v kritickém stavu naložili do vrtulníku, který jej měl převézt do motolské nemocnice. „Během transportu ale klučina ve vrtulníku zemřel,“ uvedla Johnová.

Záchranáři pak znovu vyjížděli k rodině zemřelého chlapce, která se psychicky zcela zhroutila.

Kriminalisté celý případ vyšetřují, zda nedošlo k zanedbání péče o malého chlapce. „Prozatím jsme nikoho neobvinili,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám