Hlavní obsah

Ztracený školák přespával v lese

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Úspěchem skončilo třídenní celostátní pátrání po 14letém školákovi z obce Mlýneček na Domažlicku. Policisté jej objevili v neděli odpoledne v nedalekém lese, kde i přespával. Chlapec byl mírně vyčerpán, ale v pořádku a nezraněn. Muži zákona jej dopravili do domažlické nemocnice.

Článek

„Nezletilý byl objeven v lese, bez zranění, jen mírně vyčerpán,“ uvedla mluvčí západočeské policie Jana Václavová. „Byl převezen na prohlídku do nemocnice. Důvod svého odchodu z domova neuvedl,“ dodala.

Chlapec z domova odešel 26. března kolem 6. hodiny do školy, tam ale nedorazil a nevrátil se ani domů. Od té doby o něm rodina neměla žádné zprávy.

Jeho zmizení ohlásil otec v pátek odpoledne. Ještě týž den se rozjela rozsáhlá pátrací akce, která pokračovala o víkendu. Policisté a hasiči pročesávali rozsáhlé těžce přístupné okolní lesy a staré vojenské bunkry, opakovaně prověřovali řadu kontaktů.

Do akce bylo zapojeno šest služebních psů a prostor monitoroval vrtulník s termovizí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám