Hlavní obsah

Dva Poláci skočili do Olše pro telefon a utonuli

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín
Aktualizováno

Už jen bezvládná těla dvou Poláků (25 a 26 let) vylovili hasiči z řeky Olše na česko-polském pomezí u Českého Těšína. Oba skočili do studené řeky na polské straně v pátek večer kvůli ztracenému mobilnímu telefonu. Ven z vody se však už nevynořili.

Článek

„Byli jsme požádáni polskými kolegy o pomoc při pátrání po dvou pohřešovaných mužích, kteří v pátek skočili do řeky Olše,“ potvrdil karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Podle informací, které má karvinská policie k dispozici, slavili v pátek večer v kempu u řeky mladí lidé. „Jedna oslavenkyně se šla projít a ztratila přitom mobil. Dva kluci jí chtěli pomoci v hledání a skočili do řeky,“ popsal.

S jinou verzí ale přišel polský internetový server tvp.info, který tlumočil slova mluvčího polské policie v Cieszynie Ireneusze Brachaczeka. Podle něj se grilování s alkoholem účastnili dvě dívky a tři chlapci.

Jedné z dívek měl v průběhu večera spadnout do vody telefon, a tak se ho snažila zachránit. Když přitom spadla do vody, přispěchali jí na pomoc tři kamarádi. „Když už byla dívka na břehu, dva mladíci z neznámých příčin skočili do vody. Jejich pomoci přitom již nebylo potřeba,“ tlumočil polský server Brachaczeka.

Po zmizelých mladících pátrali společně polští i čeští hasiči a policisté. Oba muže našli, ale až po několika hodinách a utonulé. „Ještě včera večer jsme na české straně u mostu Družby u Českého Těšína objevili tělo šestadvacetiletého Poláka trvale žijícího u nás. Tělo druhého muže se našlo dnes ráno na polské straně. Bylo to poblíž čističky odpadních vod nedaleko chotěbuzského mostu,“ vysvětlil Kus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám