Hlavní obsah

Muž, který loni přepadl banku a vzal si rukojmí, byl obžalován

– Praha • Aktualizováno

Státní zastupitelství v pátek obžalovalo muže, který loni v prosinci přepadl Komerční banku v Praze 4 a držel v ní dvě ženy jako rukojmí. Hrozí mu až 12 let vězení. Oznámila to mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Muž loni přepadl Komerční banku na Novodvorské a držel v ní dvě ženy jako rukojmí.

Článek

Jednapadesátiletý muž je ve vazbě. "Obžalobu jsme dnes podali k Městskému soudu v Praze," uvedla v pátek Zenklová. Žalobci podle ní viní muže z loupeže a braní rukojmí.

Do pobočky Komerční banky přišel muž ozbrojený střelnou zbraní 16. prosince brzy ráno a v zadní části objektu zadržoval dvě pracovnice banky, jedna z nich byla ředitelka. Po hodinovém vyjednávání jednu z žen propustil, stále však ohrožoval zabitím druhou rukojmí, pokud nedostane několik miliónů korun.

Kolem druhé hodiny odpoledne se policejním vyjednavačům podařilo muže lstí vylákat ze zadního prostoru banky na přístupné místo. Toho využili policisté z  Útvaru rychlého nasazení a bleskovým zásahem, s využitím zásahové výbušky, muže zneškodnili.

Zadržované ženě se nic nestalo, lupič byl zraněn na ruce. Policie poté lupiče rychle vyvedla zadním vchodem z banky a odvezla na policejní služebnu.

Jak uvedl advokát Radek Chudoba, muž vysvětloval svůj čin tím, že jej někdo vydíral a chtěl po něm tři milióny korun. Také mu hrozil likvidací rodiny. Čin údajně neplánoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám