Hlavní obsah

Zabila čtrnáctiletou dceru pervitinem, obvinilo ženu státní zastupitelství

Právo, Rudolf Prchal
Ústí nad Labem

Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem obžalovalo ze zabití 35letou matku, která se svým o sedm let mladším druhem podávala své čtrnáctileté dceři marihuanu a pervitin. Dívka zkolabovala v pokoji ubytovny v Jirkově a po převozu z Chomutova do ústecké Masarykovy nemocnice loni v srpnu na předávkování pervitinem zemřela.

Článek

Matka dívky i její druh mohou strávit ve vězení až 12 let. Oba požívali různé drogy dlouhodobě, a dokonce je i vyráběli. Z vyšetřování kriminalistů vyplynulo, že dívka užívala drogy zhruba dva roky.

Podle náměstkyně krajského státního zástupce Lenky Bradáčové je tento případ jedním z mála, který se podařilo objasnit. „Je mnoho případů, kdy je nalezen člověk, který zemřel v důsledku předávkování drogami, ale jenom výjimečně lze určit viníka, který za tento tragický stav nese zodpovědnost,“ řekla ve čtvrtek Právu Bradáčová. „Trestně postižitelný je i dealer, který oběti dávku zprostředkoval, ale my ho většinou nenajdeme,“ dodala státní zástupkyně.

Nedávno v Liberci před tamní pobočkou ústeckého krajského soudu skončil proces v němž byl odsouzen ke 12 letům vězení Ondřej Gynga, který prodával drogy a zavinil smrt sedmnáctileté dívky. „Ta vyskočila ze sedmého patra poté, co ji Gynga v rozmezí několika hodin podal dvě dávky pervitinu. A to přestože věděl, že organismus dívky takovou dávku nemusí zvládnout,“ konstatovala Bradáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám