Hlavní obsah

Kojící řidička šokovala pardubické policisty

Pardubickým policistům se při silniční kontrole podařil kuriózní úlovek. Okénko jim stáhla řidička, která během jízdy kojila své dítě a ani policisté ji nevyvedli z míry.

Článek

"Když jsem přicházel k vozidlu, tak jsem viděl, že se něco hýbe za okýnkem, jako dětská hlava a skutečně, když otevřela okýnko, tak měla u prsu dítě," popsal neobvyklý zážitek jeden z policistů.

Řidiči za jízdy podle policistů často telefonují, kouří nebo jedí. Ženy se také nezřídka malují s pohledem těkajícím od zrcátka na stínítku k vozovce, ale kojící matka je výjimečný přestupek.

Sedmatřicetiletá maminka se vracela se svým manželem od lékaře. Dítě ale mělo hlad a začalo brečet. Podle ženy nebylo kde zastavit, a proto se rozhodla nakrmit miminko za jízdy v autě s tím, že hned, jak to půjde, zastaví.

"Nepřemýšlíte rozumně, prostě je to mateřský pud. Ono ztichne a bude klid," řekla řidička. Manžel, který seděl na sedadle spolujezdce, ženě navíc pomáhal.

Ovšem jako řidička porušila žena celou plejádu ustavení o bezpečnosti silničního provozu. Dítě nebylo připoutané v sedačce a řidička, která se musí plně věnovat řízení, dítě nejen kojila, ale ještě se kvůli tomu i sama odpoutala. Za to vše ji policisté vyměřili pokutu 2 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám