Hlavní obsah

Sotva plnoletý mladík stráví za vraždu sousedky 18 let ve vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Teprve 19letý Marek Smejkal stráví za vraždu sousedky a pokus o vraždu své bývalé přítelkyně 18 let ve vězení. O uložení výjimečného trestu rozhodl v úterý Vrchní soud v Praze. Soudci o tři roky zpřísnili původní trest vynesený pražským krajským soudem letos v lednu. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Opilý Smejkal šel v noci na konci loňského července krást do domku 71leté sousedky v Sibřině u Prahy. Žena se však vzbudila, a tak ji mladík začal rdousit a bodl ji kuchyňským nožem do hrudníku. Důchodkyně na místě zemřela. Smejkal pak prohledal domek, nic si z něj ale neodnesl.

V srpnu mladík násilím vnikl do domu své 21leté bývalé přítelkyně. Pobodal ji nožem do břicha, a když se bránila, také ji začal škrtit. Při následném prohledávání domu zabil dívčina psa, ukradl peníze a odjel autem jejího otce. Mladá žena přežila díky rychlé lékařské pomoci.

Podle prvoinstančního krajského soudu Smejkal vraždil ze zvlášť zavrženíhodných pohnutek a banálních příčin. Sousedku prý zabil kvůli tomu, aby se nepřišlo na jeho vloupání, dívku pak napadl proto, že se s ním rozešla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám