Hlavní obsah

Žena postavila čtyřletého syna do vařící vody, půjde za to do vězení

Brno
Aktualizováno

Městský soud v Brně poslal v pátek 23letou ženu z Brna na 32 měsíců do vězení za týrání a popálení svého čtyřletého syna. Od narození ho fyzicky týrala, podle soudu jej bila a často vulgárně urážela.

Článek

Předloni na podzim jej pak postavila do vany s vařící vodou a způsobila mu těžké popáleniny až třetího stupně s celoživotními následky. Proti trestu se může odvolat.

Na případ upozornila matka obžalované, která mezitím svého vnuka získala do opatrovnictví. Žena byla původně stíhána pro trestný čin ublížení na zdraví, později i za týrání svěřené osoby.

Chlapec má za sebou několik operací, léčba popálené kůže potrvá až do dospělosti. Podle předsedy senátu Petra Schlagmanna soud přihlédl zejména k výpovědi babičky chlapce, ale i dalších, mimo jiné i sestry obžalované.

Babička chlapce na případ upozornila sociální pracovníky. Podle jejích dřívějších vyjádření si obžalovaná k dítěti nevytvořila mateřský vztah. Její výpověď nezpochybnilo ani to, že babička a matka dítěte spolu příliš nevycházely.

U soudu dříve vypovídal také biologický otec chlapce, který s rodinou nežije a svého syna začal vídat poprvé až v nemocnici. I jemu se údajně chlapec svěřil s tím, že u koupání v horké vodě byla jeho matka přítomna.

Sociální pracovníci ženě odebrali i další dítě, která má s jiným mužem. O dvouletého syna se nyní stará jeho otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám