Hlavní obsah

Soud potrestal muže za zneužívání nevlastní dcery

Právo, Novinky, ČTK, her, pno
Plzeň
Aktualizováno

Krajský soud v Plzni v pondělí poslal na 6,5 roku do vězení 33letého muže za pohlavní zneužívání nevlastní dcery. Toho se dopouštěl od jejích šesti do patnácti let. Rozsudek zatím není pravomocný.

Článek

Školačka se loni v březnu rozhodla spáchat sebevraždu skokem z devátého patra domu, v činu jí tenkrát zabránila policie. Kriminalisté se pak začali případem zabývat.

Podle obžaloby muž nevlastní dceři nejprve pod záminkou hry vkládal do rukou vibrátor, od sedmi let jí podle spisu opakovaně za různé výhody i peníze zavazoval oči šátkem a vkládal do ruky přirození.

Později dívku osahával, uspokojoval se nad ní, když spala. Přitom jí vyhrožoval, že pokud se svěří matce, vyhodí ji z domu, vydědí a podobně. Obžaloba ho vinila z pohlavního zneužívání, ohrožování výchovy mládeže, svádění k pohlavnímu styku a vydírání.

Muž jednání popírá a tvrdí, že si dcera vše vymyslela. Údajně i proto, že se jí svěřil, že má milenku a také že své ženě vzal 500 korun. S dívčinou matkou stále žije. O děvče, které podle znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou, se nyní starají prarodiče.

Dívka potřebuje pravidelnou péči psychiatra a psychoterapii, má poruchu chování a emocí, její osobnost se vyvíjí disharmonicky a potýká se s psychosomatickými obtížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám