Hlavní obsah

Akce Jarní úklid: Severočeští policisté si posvítili na opilé děti

Právo, sil
Jablonec

Do akce s názvem Jarní úklid vyrazilo na šest desítek policistů z různých útvarů pouhých 45 minut po sobotní půlnoci, aby kontrolovali opilé mladistvé na diskotéce v Nové Vsi na Jablonecku.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tento šestnáctiletý mladík nadýchal 1,25 promile.

Článek

Pod vlivem alkoholu přistihli policisté 14 mladistvých. Pět z nich ale nadýchalo hodnotu pod 0,24 promile alkoholu.

Nejvíce nadýchal nejmladší

„Výsledkem důkladné kontroly bylo ale i zjištění 9 mladistvých osob, které nadýchaly od 0,33 do 1,27 promile alkoholu. Nejvyšší hodnotu alkoholu měl nejmladší z přistižených, kterému bylo 16 let,“ informovala Právo mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

„Při vytěžování mladistvých vyšlo najevo, že téměř všichni získali  alkohol od starších kamarádů nebo si jej koupili před vstupem do diskotéky,“ podotkla mluvčí.

Všichni mladiství opilci byli bezprostředně poté převezeni na obvodní oddělení policie a předáni rodičům. Jejich případy se nyní budou zabývat sociální pracovníci jabloneckého městského úřadu.

Mladík vyhrožoval fyzickou likvidací 

Při akci se policisté nevyhnuli ani útoku ze strany 19letého mladíka z Velkých Hamrů, který se snažil dostat do prostor policisty prověřované diskotéky.

„Domáhal se vstupu a začal policistům sprostě nadávat. Jednomu vyhrožoval i fyzickou likvidací a ve chvíli, kdy se jej chystal napadnout, byl pomocí hmatů a chvatů zadržen,“ uzavřela Knopová.

Mladík se bude zodpovídat ze dvou trestných činů – násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na jinou osobu. Za to mu hrozí až čtyřleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám