Hlavní obsah

Policie evakuovala kvůli hrozbě bombou lidi z centra Českých Budějovic

– České Budějovice

Neznámý pachatel v pátek odpoledne vyhrožoval, že na křižovatce ulic Hroznové a Krajinské poblíž centra Českých Budějovic vybuchne bomba. Policie prostor na zhruba tři hodiny uzavřela a evakuovala z něj desítky lidí, žádnou bombu ani jiný výbušný mechanismus ale nenašla. Nikdo nebyl zraněn a nebyl ani poničen žádný majetek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Případ vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté. Neznámý pachatel se podle nich dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy.

Policie informovala, že anonym zavolal na linku městských strážníků 156 krátce před 13:00 a oznámil, že v 16:00 vybuchne na křižovatce ulic Hroznová a Krajinská bomba. Strážníci o tom ihned informovali státní policii, která prostor uzavřela, evakuovala obyvatele a místo začala prohlížet a střežit. Přijeli rovněž hasiči a zdravotníci. Bezpečnostní akce skončila po 16:00.

Policie v posledních letech několikrát uspěla v pátrání po lidech, kteří anonymně nahlásili, že někde vybuchne bomba. Letos v březnu dopadla brněnská policie pětatřicetiletého muže, který podle ní hrozil bombou v tamějším novém justičním paláci, čímž se snažil zhatit soudní řízení, jehož se měl účastnit kvůli svým dluhům. Kvůli hrozbě muselo být z areálu evakuováno několik stovek lidí.

Předtím v únoru dopadli policisté jedenadvacetiletého muže z Chrudimska, který podle nich prostřednictvím linky 112 opakovaně hrozil bombami na několika místech Prahy. Loni v červenci zase slovenská policie zadržela důchodce, který předtím telefonicky vyhrožoval pražskému letišti v Ruzyni bombou. Muž ze slovenského domova důchodců pětkrát volal na ruzyňské letiště, že je tam umístěno pět náloží, které o půlnoci vybuchnou.

Loni v červnu policie také dopadla třicetiletou ženu z Mostu, kterou vyšetřovatel podezírá ze šíření poplašné zprávy. Podle policie telefonicky vyhrožovala umístěním bomby v budově magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám