Hlavní obsah

Couvající náklaďák zabil ve Zlíně tříletého chlapce

Právo, Jiří Růžička
Zlín
Aktualizováno

Tříletý chlapec zahynul v úterý při tragické dopravní nehodě na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Chlapec byl v doprovodu babičky, která nehodu přežila.

Článek

„Podle prvních informací došlo k nehodě, při níž nákladní auto couvalo a srazilo dva chodce,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková. Vůz srazil šestašedesátiletou chodkyni a tříletého chlapce.

„Na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba, která se snažila oživovat chlapce s vážným poraněním hlavy,“ informovala Hana Polešáková ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Chlapec podle ní zemřel již během převozu do nemocnice.

„Šestašedesátiletou ženu převezla záchranka na anesteziologicko resuscitační oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Utrpěla devastující poranění horních a dolních končetin,“ doplnila Polešáková.

„Ze zavinění nehody podezírá policie jednačtyřicetiletého řidiče nákladního vozu. Ten s ním couval asi dvacet až třicet metrů, ale couvání neměl zajištěné, jak mu to ukládají předpisy,“ doplnila Bartíková. K nehodě došlo čtvrt hodiny před polednem na Podlesí.

„Příčiny nehody vyšetřujeme, policisté hledají i případné svědky,“ řekla Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám