Hlavní obsah

Pád bezdomovců do Ohře šetří policie jako vraždu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Policejní vyšetřování pádu dvojice bezdomovců do řeky Ohře v Karlových Varech dostalo nový směr. Policie případ vyšetřuje jako vraždu. Muž měl podle nové verze případu ženu shodit do řeky, sám přitom nejspíš zavrávoral a spadnul za ní. Těla se ani po 14 dnech nepodařilo v řece najít.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Bezdomovci spadli při rvačce do řeky Ohře v prostoru U Solivárny v Karlových Varech. Na snímku policisté, kteří případ na místě vyšetřovali.

Článek

„Případ si převzala krajská kriminálka,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí Karlovarského policejního ředitelství Andrea Kávová s tím, že jednou z vyšetřovacích verzí je i vražda. Nový rozměr dostal případ poté, co policisté vyslechli klíčové svědky.

Vše nasvědčuje tomu, že muž ženu nejprve zbil, pak ji odtáhl k řece a shodil do vody. Přitom ale zavrávoral a do rozvodněné Ohře spadl za ženou. „Zatím se k tomu nebudeme blíže vyjadřovat,“ uvedl krajský státní zástupce Martin Rykl.

Muž a žena kolem 40 let spadli do řeky Ohře 1. března kolem půl jedné po poledni v prostoru U Solivárny. Do jejich hledání se zapojilo pět hasičských jednotek. Přivolán byl také vrtulník s termovizí.

Týž den našli hasiči asi pět kilometrů po proudu nedaleko restaurace Hubertus zachycený batoh, který měl patřit právě dvojici bezdomovců. Policistům se však zatím nepodařilo zjistit ani totožnost obou pohřešovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám