Hlavní obsah

Kvůli hloupému vtipu v Plzni převařují vodu

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Kvůli nejapnému žertu neznámého vtipálka si někteří Plzeňané začali doma raději převařovat vodu z vodovodu. V několika domech se totiž objevily nálepky s nápisem: V době od 17:30 do 22:10 teče pouze užitková voda.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle generálního ředitele společnosti Vodárna Plzeň Miloslava Vostrého si autor těchto vzkazů patrně neuvědomuje, že šíří nepravdivou a poplašnou zprávu.

„Zvažujeme v tuto chvíli podání trestního oznámení na neznámého pachatele, aby další odběratelé nepodlehli této mylné informaci a zbytečně nepodnikali jakákoliv opatření,“ sdělil Vostrý a zdůraznil:

„Veškeré informace týkající se kvality pitné vody nebo přerušení její dodávky vždy poskytuje vždy provozovatel vodovodní sítě. Rozhodně bychom naše odběratele neinformovali prostřednictvím samolepky nalepené na dveře od výtahu, na níž nejsou kontakty ani další potřebné údaje.“

Jan Kretka ze zmíněné společnosti vyloučil, že by se do veřejné vodovodní sítě dostala jakkoliv znehodnocená nebo zdravotně závadná voda. „Průběh výroby i distribuce pitné vody podléhá četným a podrobným kontrolám,“ sdělil Kretek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám