Hlavní obsah

Z rychlíku na Moravě se ulomila část brzdy a proletěla třemi kupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Obrovské štěstí měli ve čtvrtek cestující v rychlíku jedoucí z Olomouce do Brna. Ze spodní části vagónu se ulomila část brzdy, takzvaná zdrž, proletěla oknem a vletěla do kupé mezi cestující. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Článek

Informovala o tom Drážní inspekce na svých webových stránkách. Někteří cestující údajně ani nepostřehli, že jim kolem hlavy letěl kus kovu. Vlak jel rychlostí asi 120 kilometrů za hodinu, uvedla Drážní inspekce.

„V 9:25 mezi stanicemi Brodek u Přerova a Přerov se při jízdě rychlíku Olomouc-Brno ulomila zdrž, která následně prorazila okno a vletěla do oddílu pro cestující, kde poškodila celkem tři kupé,“ uvedla inspekce.

Shodou okolností byl ve vagónu inspektor Drážní inspekce, který na místě začal s vyšetřováním. Vagón byl ze soupravy v Přerově odstaven.

K vypadnutí masivního litinového špalíku z podvozku zadní brzdové konzoly došlo u prvního vagónu. „Kus kovu prolétl těsně kolem hlav dvou cestujících. Bylo velké štěstí, že se nikomu nic nestalo,“ řekl Právu náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

Jako předběžná příčina byla stanovena technická závada. Způsobená škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám