Hlavní obsah

Auto ve smyku narazilo na Přerovsku do protijedoucího autobusu

Právo, bed
Přerov
Aktualizováno

Dva lidé byli ve čtvrtek ráno vážně zraněni při srážce linkového autobusu s osobním autem na Přerovsku. K nehodě došlo na kluzké silnici mezi Kozlovicemi a Grymovem. Podle policejní mluvčí Michaely Sedláčkové třiačtyřicetiletý řidič volkswagenu jedoucí od Grymova nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky.

Článek

„V mírné pravotočivé zatáčce před Kozlovicemi dostal na zasněžené silnici smyk. Auto se začalo klouzat po vozovce a levým bokem narazilo do protijedoucího autobusu. Poté bylo ještě odraženo na kovové svodidlo,“ řekla Právu Sedláčková.

Při střetu byla kromě řidiče auta těžce zraněna i jeho devětadvacetiletá spolujezdkyně. Všech deset pasažérů autobusu vyvázlo z nehody bez úhony.

„Muže z osobního auta s vážnějším poraněním hrudníku a otřesem mozku jsme převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ženu s vážným zraněním hlavy zdravotníci nejdříve zachraňovali na místě, a pak také transportovali do olomoucké nemocnice,“ doplnil náměstek ředitele krajské zdravotnické záchranné služby Jan Weinberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám