Hlavní obsah

Myslivec se na posedu otrávil zplodinami z kamínek

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Devětačtyřicetiletý myslivec byl nalezen bez známek života na jednom z posedů v beskydské lokalitě Mezivodí. Podle dostupných informací se muž na čekané otrávil zplodinami z kamínek, kterými si na posedu přitápěl.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muže objevili ve středu jeho příbuzní, kteří se ho vydali hledat, protože se dlouho nevracel domů. „Bylo jasné, že muž je již po smrti,“ řekl náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica.

„Přesnou příčinu úmrtí by měla určit soudní pitva, podle lékaře se ale pravděpodobně udusil zplodinami,“ dodal mluvčí policie Ivan Žurovec.

Středa přitom byla pro beskydskou horskou službu mimořádně tragická. Nedaleko horského hotelu na Radhošti byl odpoledne nalezen další mrtvý muž.

„Ha místě jsme zahájili resuscitaci pomocí tzv. laického defibrilátoru. Naše pokusy ale byly marné, proto jsme o zákrok požádali Leteckou záchrannou službu,“ informoval náčelník Pavlica. Lékař, který dorazil ve vrtulníku, už ale pouze konstatoval smrt. Příčinu úmrtí pětašedesátiletého muže by měla objasnit soudní pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám