Hlavní obsah

Případ upálení manželky soud odročil

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Středočeský krajský soud ve čtvrtek odročil na duben případ třicetiletého Martina Vondráka. Je obžalován kvůli brutální vraždě své o rok mladší manželky. Podle žalobců ženu polil benzínem a zapálil. Za surovou vraždu muži hrozí až výjimečný trest.

Článek

Tragédie se stala loni v srpnu v Mnichovicích na Benešovsku. Podle obžaloby Vondrák uzamkl manželku v kamrlíku jejich rozestavěného rodinného domku a pak ji upálil. Manželé měli před rozvodem, měli se hádat o výchovu svých malých dětí a o majetek.

Foto: ČTK

Martin Vondrák u soudu

Vinu od začátku popíral

Sám Vondrák od začátku svou vinu popírá a tvrdí, že by své manželce ublížit nedokázal. U soudu také tvrdil, že by nemohl zabít matku svých dětí. Oproti tomu časté neshody a hádky přiznal, podle jeho slov ho žena podváděla.

Podle svých slov nechtěla žena přistoupit na střídavou péči o děti, neboť chtěla získat vyšší alimenty. Tvrdil také, že když se opakovaně na podmínkách výchovy dětí neshodli, začala prý podávat udání, kde tvrdila, že ji fyzicky napadal.

Při požáru měl zpanikařit

V osudný den se podle výpovědi Vondráka opět sešli nedaleko svého domu a přeli se o děti. Pak se měli rozejít, po návratu k domku zjistil, že tam hoří. Zpanikařil a utekl na hudební festival. Vrátil se až ve chvíli, kdy mu bratr zavolal, že u něj hoří.

Nechtěl prý být spojován se založením požáru. „Nenapadlo mě, že je někdo uvnitř,“ řekl dříve Vondrák. Nikdy ale nedokázal vysvětlit, co si myslí o zaparkovaném vozidle před domem. Podle něj chtěla žena dům zapálit, aby neměl střechu nad hlavou a nemohl se tak starat o děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám