Hlavní obsah

Muž půjde za zneužívání nezletilých chlapců na dva a půl roku do vězení

Jihlava
Aktualizováno

Osmačtyřicetiletý Vladimír Parkan půjde na dva a půl roku do vězení s ostrahou za zneužívání nezletilých 14letých chlapců. Za stejný čin byl pětadvacetiletý Ivan Mrázik odsouzen ke dvěma rokům odnětí svobody s podmíněným odkladem na čtyři roky. Rozhodl o tom jihlavský soud.

Foto: Jana Pechová, Právo

Ivan Mrázik s obhájcemRomanem Chalupníkem při vynesení rozsudku.

Článek

Parkan se na místě odvolal, Mrázik svůj trest přijal. Státní zástupkyně si ponechala čas na rozmyšlenou. Hlavní líčení se ve středu na žádost obžalovaných uskutečnilo s vyloučením veřejnosti.

Podle soudce Zdeňka Chaloupky se podařilo prokázat, že muži od loňského dubna do září několikrát na různých místech jiným způsobem než souloží zneužili čtyři nezletilé chlapce. Mužům hrozilo až osm let vězení. Výši trestu podle soudce ovlivnila okolnost, že mladíci obžalované sami vyhledali a víceméně jim vnutili svou přítomnost

Matka jednoho z chlapců přišla na synovy podivné kontakty nahlédnutím do jeho mobilu a internetových konverzací. Chlapci se mužů, s nimiž měli ve 14 letech homosexuální styk, zastávali. Po líčení v polovině ledna prohlásili, že se jen ze zvědavosti hecovali, kontakt s muži byl podle nich dobrovolný.

Parkan byl již v roce 2005 odsouzen na pět let do vězení. Soud ho potrestal za různé sexuální praktiky s několika chlapci mladšími 15 let. Parkan strávil za mřížemi dva a půl roku. Po podmínečném propuštění se začal léčit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám