Hlavní obsah

Detektivové zadrželi gang vydávající se za policisty

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtrnáctičlennou skupinu lidí zadrželi detektivové policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Skupina se vydávala za policisty, je podezřelá z nákupu marihuany za více než sto tisíc korun a několika loupeží.

Článek

Informaci o zásahu detektivů ve středu potvrdil mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. S jedinou výjimkou pochází všichni zadržení z Karvinska, zbývající člen gangu je z Mostecka.

Zadržení byli obviněni hned z několika trestných činů, hrozí jim až desetileté vězení. Soud uvalil na čtveřici z nich vazbu, ostatní jsou stíháni na svobodě.

Skupinu měla řídit dvojice mužů ve věku 31 a 41 let. Mladší z vůdců gangu podle policie loni v srpnu zorganizoval na západě Čech nákup marihuany. Pro dodávku vyslal své komplice.

Ti za více než sto tisíc nakoupili rostliny konopí. Z pohledu gangu vše probíhalo bez problémů až do okamžiku, kdy při zpátečně cestě auto zastavila hlídka celníků, která ve voze drogu našla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám