Hlavní obsah

Lupiče na benzínce zachytila videokamera

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Po neznámém lupiči, který 10. února přepadl čerpací stanici v Ostravě-Třebovicích, dosud neúspěšně pátrá policie. Kriminalisté nyní zveřejnili videonahrávku, která zachytila nejenom maskovaného lupiče, ale také muže, který do objektu vstoupil asi hodinu před loupeží a pak z něj rychle odešel. Policie se domnívá, že tento svědek by jim mohl v objasnění případu pomoci.

Článek

Objekt čerpací stanice na Martinovské ulici se stal terčem loupežného útoku 10. února před 20. hodinou. Maskovaný pachatel vyzval obsluhu k vydání peněz pod pohrůžkou použití nože. Vystrašená žena mu vydala zhruba 12 tisíc korun, pachatel pak z místa činu utekl.

„K popisu podezřelého lze uvést, že se jednalo o muže vysokého asi 180 až 185 cm, velmi štíhlé postavy. Muž byl oblečen do tmavé bundy bez potisku s kapucí, šedých kalhot a obut do světlých sportovních bot. Na hlavě měl nasazenu kuklu, na rukou měl tmavé zimní rukavice s potiskem bílé barvy, znázorňujícím sněhovou vločku na hřbetu ruky,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že muž měl asi 18 let.

Zhruba hodinu před loupeží vstoupil do objektu čerpací stanice také muž, který může podle policie výraznou měrou přispět k objasnění případu.

„Muž se v místnosti rozhlédl a zase odešel. Muž byl oblečen do bundy, zřejmě červené či fialové barvy s širokými podélnými pruhy na rukávech šedé nebo zelené barvy. V pravé ruce držel černou sportovní tašku. Na hlavě měl nasazenu kapuci mikiny, zřejmě šedé barvy,“ dodala mluvčí.

Policie žádá svědky, kteří by mohli uvést k případu jakékoliv informace, aby se obrátili na bezplatnou linku 158 nebo na kteroukoliv policejní stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám