Hlavní obsah

Afričan převážel kokain v břiše

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V břišní dutině převážel v rychlíku z Polska do Rakouska čtyři malé kontejnery s kokainem jeden z cestujících. Olomouckým celníkům se jej podařilo odhalit. Jedná se o osmatřicetiletého muže z oblasti západní Afriky s trvalým pobytem v Evropské unii.

Článek

„Celníci si při kontrole mezinárodního rychlíku všimli cestujícího, který vykazoval indicie naznačující pašování drogy. Kontroly potvrdily výskyt drogy v těle,“ řekla Právu ve středu mluvčí Celního ředitelství v Olomouci Marie Bortlová.

To, že muž ukrývá v tělních dutinách čtyři kontejnery s neznámou látkou, podle ní s jistotou prokázalo následné CT vyšetření. „Po vyloučení těchto předmětů z těla, za přítomnosti celníků, byl proveden drogový test a orientační vážení. Pasažér převážel v tělních dutinách 114 gramů kokainu,“ poznamenala mluvčí.

Již v lednu odhalili olomoučtí celníci podobný případ, kdy cizinec přepravoval stejným způsobem 160 gramů kokainu. I ten nynější převzali pracovníci Celní protidrogové jednotky Generálního ředitelství cel, kteří zahájili trestní řízení. Cizinec je ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení.

„Pašování kokainu v tělních dutinách je velmi nebezpečným trendem. V případě poškození obalů drogy dochází k okamžitému úmrtí pachatele. Tato metoda pašování má přesto vzrůstající tendenci,“ konstatovala Bortlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám