Hlavní obsah

Dřevorubce na Benešovsku zabil pád stromu

– Bechyně / Benešov • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Tragický konec měl v úterý dopoledne pád stromu v lese u Louňovic na Benešovsku. Strom se zřítil na muže, kterému způsobil smrtelná poranění. Odpoledne zase na jihu Čech zachytil projíždějící vlak muže prořezávajícího křoviny u trati na Bechyňsku a vážně jej zranil.

Článek

Záchranáři z Vlašimi vyjeli k 30letému dřevorubci s těžkým zraněním. Jeho kolegové ihned přivolali záchrannou službu, mezitím však zraněný upadl do bezvědomí a přestal dýchat.

Operátorka linky 155 během hovoru, kdy sanitka dojížděla na místo, naváděla volající k posyktnutí první pomoci a radila jim, jak mají provádět resuscitaci. Po příjezdu záchranáři navázali na resuscitaci a úspěšně u pacienta obnovili srdeční akci.

„Vhledem k tomu, že pacientův stav byl stále kritický, byla na místo přivolána Letecká záchranná služba z Prahy. Pacient bohužel podlehl těžkému zranění ve vrtulníku během transportu do nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Tereza Janečková.

Muže zachytil vlak, když prořezával křoví u trati

V úterý odpoledne se stala nedaleko obce Sudoměřice u Bechyně nehoda, při které zachytil projíždějící vlak muže pracujícího u trati. Záchranáři ho sanitkou převezli do nemocnice v Táboře.

Neštěstí se stalo u železničního přejezdu. 42letého muže strhl vlak jedoucí na trati Tábor - Bechyně. Muž se zahradní technikou upravoval okolí tratě a kvůli pracovním pomůckám a hluku stroje přeslechl blížící se vlak. Ten ho zachytil a povalil.

„Muž utrpěl středně těžká poranění trupu a hlavy. Posádka záchranné služby z Tábora ho převezla na chirurgické oddělení táborské nemocnice,“ řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Reklama

Výběr článků

Načítám