Hlavní obsah

Policistu, obžalovaného z přijímání úplatků, propustil soud z vazby

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman

Karlovarský policista Pavel Kábrt, který je podezřelý z přijímání úplatků při legalizaci pobytu cizinců v Česku, byl Krajským soudem v Plzni propuštěn po necelých dvou měsících z vazby.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policista Pavel Kábrt (druhý zprava), který je obžalovaný z braní úplatků, v úterý ráno u karlovarského soudu. Vlevo soudce Tomáš Mahr.

Článek

„Plzeňský krajský soud rozhodl o ukončení vazby na konci minulého týdne,“ uvedl pro Právo státní zástupce Jiří Richtr. „Nebudu se k ničemu vyjadřovat,“ odmítl Kábrt své propuštění komentovat.

„Podával jsem celkem tři návrhy na propuštění z vazby,“ připomněl Kábrtův advokát Martin Cír. „Zatím jsem ale nedostal zpětnou informaci, které té žádosti plzeňský soud vyhověl,“ dodal.

Kábrt byl ve vazbě od 14. ledna kvůli tomu, že pár dní před tím sledoval auto s utajovaným svědkem, který vypovídal u soudu s jeho kolegou Radkem Kocábem. Kábrt i Kocáb pracovali na stejném oddělení cizinecké policie v Karlových Varech a oba obvinila protikorupční policie z toho, že za úplatky legalizovali pobyt cizinců v Česku. Soud se ale jejich případy zabývá odděleně, přestože někteří svědci figurují v obou případech.

Přišel ke karlovarskému soudu

Propuštění Kábrta z vazby vyšlo na povrch v úterý ráno, když stanul opět před karlovarským soudem. Ten se chystal vyslechnout hlavního svědka.

„Obdržel jsem od svědka omluvu, že se na jednání v úterý 9. března nedostaví, protože se chystá letět do Vietnamu,“ uvedl karlovarský soudce Tomáš Mahr.

Navíc musel konstatovat, že mu plzeňský krajský soud nestačil včas zpět zaslat spis k případu. „Krajský soud tak zmařil líčení,“ komentoval Mahr. „Také mě to překvapilo, ale nedá se nic dělat,“ komentoval Richtr. Soudce Mahr proto líčení odročil na čtvrtek 15. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám