Hlavní obsah

Čtrnáctiletý žák hrozil učiteli, že ho zastřelí

Právo, Patrik Biskup

Při pohledu do andělské tváře čtrnáctiletého Roberta je skoro neuvěřitelné, kam až byl schopen ve svém chování zajít. Spolužáci se před ním třásli strachy, hrůzu naháněl i učitelům. “Drž hubu nebo ti rozbiju držku. Až si pořídím pistoli, tak tě zastřelím,“ okřikl například třídního učitele, který se ho snažil umravnit.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Za ublížení na zdraví, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a výtržnictví se mladík v pondělí zpovídal před domažlickým soudem. Trest mu vzhledem k nízkému věku nehrozí, soud ale rozhodl o výchovném opatření. Protože rozhodnutí ještě není v právní moci, nelze jej ze zákona zveřejnit.

Podle soudce Jana Švíglera mladík delší dobu fyzicky napadal spolužáky. „Házel po nich lavice, kopal je, bil pěstmi nebo nasazeným boxerem. Po jednom chlapci dokonce mrštil kámen a trefil ho do hlavy,“ vypočítával Švígler. Většina dětí se musela po ataku nechat ambulantně ošetřit u lékaře.

Hocha nezastavily ani domluvy od učitelů. „Třídnímu dokonce vyhrožoval, že mu dá do držky a až si sežene pistoli, tak ho zabije,“ pokračoval Švígler. U soudu se školák ke všemu doznal. A jaký měl motiv? „Vysvětloval to tím, že ho vytočilo, když se na něho někdo blbě podíval nebo měl blbý kecy,“ uvedl soudce.

V práci popsal vyvraždění rodiny

Chlapec je už tři měsíce ze školy pryč. Její ředitelce ještě teď naskakuje husí kůže. „Takového žáka jsme tady nikdy neměli a doufám že už mít nikdy nebudeme. Všechny školy ho odmítly, tak jsme mu chtěli dát šanci. Vydrželi jsme to s ním rok, dál už to nešlo. Přitom když  se podíváte na ten jeho mírumilovný obličej, tak by vás ani ve snu nenapadlo, co je to uvnitř za zrůdu ,“ řekla šéfka školy.  Jak prohlásila, všechny pohovory se míjely účinkem, přitom hoch pochází ze slušné rodiny. Matka se za něho snažila několikrát orodovat.

„Víte jak se mnou jednal? V lepším případě jsem byla jen k.... Vyhrožoval, že až se dostane k devítce, tak nás tady postřílí,“ pokračovala ředitelka. Učitelé ve skrytu duše doufali, že chlapec tak daleko nezajde a zůstane jen u slovní hrozby. Horko je ale polilo, když si v jeho slohové práci přečetli, jak vyvraždil svoji rodinu. „Popsal tam například, jak babičce rozpáral břicho a vnitřnosti dal Vietnamcům, aby je uvařili,“ popsala ředitelka.

Poslední kapkou pro vedení školy byly drogy. „Kouřil marihuanu. To svinstvo tahal i do školy. Už se to nedalo tolerovat. Domluvili jsme se se sociálkou, která zakročila,“ uzavřela ředitelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám