Hlavní obsah

Sebevrah si v Praze pustil plyn, explodovaly dva domy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražském Radotíně v pondělí ráno vybuchl plyn. Výbuch nastal v domě, ve kterém se podle policie pokoušel osmatřicetiletý muž otrávit plynem. Sebevrah utrpěl popáleniny. Exploze poškodila i sousední dům. Policie další okolnosti případu vyšetřuje, sdělil její mluvčí Tomáš Hulan.

Sebevrah si pustil plyn, výbuch poškodil 2 domyVideo: ČTK

 
Článek

Na místě zasahovaly dvě hasičské jednotky, řekla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. V domě našli hasiči silně popáleného a zmateného muže. "Tvrdil, že se chce zabít," uvedla Adamcová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dům v pražském Radotíně po výbuchu

Mluvčí vinohradské nemocnice Jana Jelínková řekla, že muž má popáleniny druhého až třetího stupně na 80 procentech těla. "Je na dýchacích přístrojích. Jeho stav není kritický, ale vážný," dodala Jelínková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Záchranáři na místě zjistili, že explozi zavinil muž, který se chtěl otrávit plynem

V domě byl údajně ještě otec popáleného. Zatímco syn si zřejmě pustil plyn, otec podle svých vlastních slov způsobil výbuch tím, že si zapálil cigaretu.

Hasiči uhasili plameny, které se v rodinném domě naproti hudební škole po výbuchu rozšířily. Zajistili rovněž nestabilní konstrukce budovy a vynesli zevnitř dvě desetikilové propanbutanové láhve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám