Hlavní obsah

Útočník na Topolánka prý spáchal sebevraždu

Právo, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze čtveřice mužů, kteří loni v srpnu házeli vejce na předsedu ODS Mirka Topolánka, údajně spáchal v pátek sebevraždu. Informoval o tom server Týden.cz. Podle něj zemřel Martin Kupr, člověk, který měl bohatou extremistickou minulost a mimo jiné dělal ochranku na pohřbu zavražděného Václava Kočky mladšího.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Topolánek s ošetřenými rankami po kamení na obličeji

Článek

Případ prý vyšetřuje policie, která má objasnit případný motiv a vyloučit cizí zavinění. Loňský útok na Topolánka se odehrál na koupališti v Hustopečích na Břeclavsku. Původně za něj čtveřici hrozil soud, protože měli házet i štěrkem a kameny. To se ale nepotvrdilo, proto státní zástupce věc předal v lednu do přestupkového řízení. Muži tak můžou dostat maximálně pětitisícovou pokutu.

Jejich advokátka Klára Slámová v neděli Právu ke smrti Kupra řekla: „Mluví se o tom, že spáchal sebevraždu. Žádné potvrzené informace ale nemám. Vždy, když jsem s ním jednala, tak se mi zdál v pohodě a nevím, co by mohlo být důvodem jeho sebevraždy.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám