Hlavní obsah

Vlak přivřel mladíkovi nohu a táhl ho 150 metrů

Právo, fre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O velkém štěstí může mluvit 23letý muž, který cestoval v neděli okolo čtvrté hodiny ráno na ostravské Hlavní nádraží. Při vystupování z vlaku upadl a dveře mu přivřely pravou nohu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Oznámil to mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Vlak se poté rozjel a muže vlekl asi 150 metrů s sebou. Muži se snažil duchapřítomně pomoci jeden z cestujících, který běžel současně s vlakem a přidržoval jej.

„Po chvíli došlo k uvolnění zachycené končetiny a pádu muže na zem,“ dodal Humpl s tím, že velmi nebezpečnou situaci přežil muž „pouze“ se středně těžkými zraněními hlavy, rozsáhlými odřeninami na zádech a zraněním nohy.

Záchranáři muže převezli do Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách. Podle mluvčího Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Stanislava Sobola strojvůdce po události uvedl, že bezpečnostní zařízení vlaku signalizovalo zavřené dveře, a proto se s vlakem rozjel na vedlejší kolej.

„Případ šetří policisté odboru pořádkové a železniční policie a doprovodu vlaků Ostrava pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnil Sobol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám