Hlavní obsah

Policista vytáhl tonoucí batole z venkovního bazénu

Novinky, Petr Nový
Frýdek-Místek
Aktualizováno

Policista vytáhl ve čtvrtek kolem poledne tonoucí batole z venkovního bazénu v obci Baška na Frýdecko-Místecku. S dalšími lidmi pak začal dítě oživovat. Záchranáři ho ve vážném stavu převezli do nemocnice. Okolnosti případu nyní policie vyšetřuje.

Článek

„Chlapec ve věku jeden a půl roku spadl podle hlášení do venkovního bazénu. Došlo k jeho tonutí, které podle odhadu mohlo trvat několik minut. Dítě z vody zachránil soused – policista, který spolu s dalšími osobami začal ihned poskytovat potřebnou laickou pomoc,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

V době, kdy dorazili záchranáři, bylo dítě stále v přímém ohrožení života. Lékařka u něj zjistila poruchu vědomí a silné podchlazení. Chlapec byl transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku a před třináctou hodinou předán do péče tamních lékařů.

Krátce nato byl do akce povolán vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy. Jeho posádka zajistila rychlý transport dítěte z frýdecko-místecké nemocnice do Fakultní nemocnice Černé Pole v Brně.

"Pacient, jehož stav zůstával i nadále velmi vážný, byl během transportu uveden do umělého spánku a připojen k přístrojové plicní ventilaci. Letečtí záchranáři dítě bez dalších komplikací předali na cílovém pracovišti po půl třetí odpoledne," doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám