Hlavní obsah

Cyklistu stihla záhadná smrt po pádu na chodníku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Záhadou je zatím obestřena smrt osmatřicetiletého cyklisty, který ve středu zemřel v olomoucké Fakultní nemocnici. Záchranná služba ho tam převezla poté, co ve Chválkovické ulici v Olomouci spadl v podvečer z kola.

Foto: , Novinky

Článek

„Muž přejel ze silnice na chodník, kde z kola z dosud nezjištěných příčin spadl,“ řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

„Při našem příjezdu ležel na zemi. Posádka se ho snažila resuscitovat, při využití umělé plicní ventilace byl převezen do nemocnice,“ sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

„Pacienta jsme přebírali od záchranné služby za neustálé resuscitace, v níž lékaři urgentního příjmu pokračovali ještě dalších třicet minut, bohužel ovšem bez efektu. Přesná příčina úmrtí zatím není známa. Pacient neměl žádná poranění, která by nasvědčovala dopravní nehodě nebo pádu,“ uvedl mluvčí fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Urgentní příjem podle něj požádal o zdravotně-bezpečnostní pitvu. „Ta se standardně provádí v případech úmrtí na ulici bez zřejmých příčin,“ dodal mluvčí. Bližší okolnosti případu šetří i police.

Reklama

Výběr článků

Načítám