Hlavní obsah

Policie dopadla gang fintilek útočící na drogerie

Praha

Policie dopadla na konci minulého týdne gang "fintilek". Tak alespoň pracovně označuje trojici žen, která organizovaně vykrádala drogerie a obchody s dámskou kosmetikou. Jejich poslední nájezd na prodejnu v pražských Strašnicích se jim však stal osudným.

Článek

Kriminalisté již delší dobu monitorovali trestnou činnost této trojice (ženy ve věku 28,39 a 41 let), která spočívala v krádežích v prodejnách jednoho z řetězců obchodů s drogerií. "Nájezdy" nenechavých žen vyšly poškozené majitele až na několik desítek tisíc korun.

Policie má podklady k celkem čtyřem případům odcizení věcí z prodejen. Na základě těch sdělil policejní komisař zadrženým ženám obvinění z trestného činu krádeže. Byť se jedná o relativně malý počet protiprávních skutků, vzniklá škoda zase tak zanedbatelná není.

Svou nejrozsáhlejší krádeží způsobily škodu za bezmála šedesát tisíc korun. Předmětem jejich zájmu bylo drobné zboží, kdy se jednalo především o dámskou kosmetiku, řasenky, pudry, nebo pleťové krémy.

Braly luxusní kosmetiku

Způsobená škoda je také tak vysoká proto, že si trojlístek vybíral především luxusní kosmetiku renomovaných výrobců, kdy se prodejní cena u jednotlivých kusů zboží pohybovala v řádu stovek korun.

Jelikož ženy přesně věděly, jakým způsobem budou v prodejnách „nakupovat“, chodily vybaveny taškami speciálně upravenými pro tento jejich záměr. Zatím jsou ženy obviněny ze čtyř případů krádeží, nicméně kriminalisté prošetřují jejich další aktivity. Není vyloučeno, že dojde k navýšení jak počtu protiprávních skutků, tak i celkově způsobené škodě.

Ta je zatím vyčíslena na částku přesahující 100 tisíc korun. Hrozí jim tak trest odnětí svobody až na pět let.

Navíc u dvou z obviněných kriminalisté prověrkou v policejních databázích zjistili, že již byly za obdobnou majetkovou trestnou činnost prošetřovány. Protiprávního jednání se obviněná trojice dopouštěla dle dostupných informací takřka na celém území republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám